PRODUK-PRODUK SUNNAH

PRODUK-PRODUK SUNNAH
Keaslian dan Kilauan Madu Asli Yaman semakin menjadi buah mulut...jom mesej saya +60132041372 atau whatsapp +967714794353 @ emel jer pun ok ibnuzaid359@gmail.com..kalau anda berminat..selanjutnya lawati www.produkyaman.blogspot.com

Wednesday, June 2, 2010

ISRAEL LAKNATULLAH


Tindakan ganas Israel laknatullah menyerang konvoi kemanusiaan ke Gaza semalam, 31 Mei 2010 yang mengorbankan 19 nyawa dan mencederakan berpuluh-puluh yang lain dikutuk sekeras-kerasnya oleh seluruh dunia.

Konvoi ini (Flotilla-yang bermaksud bergerak beramai-ramai) daripada Turki ke Gaza pada 22 Mei dilaporkan membawa kira-kira 10,000 tan makanan dan bahan bantuan lang lain. Konvoi ini membawa aktivis-aktivis daripada 30 buah negara termasuk ahli parlimen, ahli akademik, petugas media, ulamak, kanak-kanak warga emas. Jelas sekali di sini, konvoi ini bukan membawa tentera dan tidak berangkat ke Gaza dengan tujuan ketenteraan.

Berdasarkan laporan wartawan yang mengikuti perjalanan, Kapal Mavi Marmara bergerak meninggalkan Gaza sekitar 22 Mei lalu. Pada sekitar jam 4.00 petang waktu Malaysia semalam (31 Mei), sewaktu berada di 65 km melepasi pantai Gaza, kapal tersebut dihadang oleh kapal tentera Israel yang sudah menunggu.

Salah seorang wartawan yang berada di kapal menyatakan Israel terus menembak kapal tersebut sebelum mendarat. Wartawan Al-Jazeera pula menyatakan tentera Israel terus menembak kapal tersebut walaupun mereka sudah mengangkat bendera putih.

Sungguh tindakan tentera Israel ini amat biadap.

Israel berdalih dengan menyatakan mereka menyerang misi bantuan tersebut kerana meyakini di dalamnya terdapat ratusan militan. Malah mereka juga mengatakan bahawa diserang menggunakan pisau dan benda tajam lain.

Laporan satelit televisyen Al-Jazeera menyangkal dakwaan tersebut dengan menggambarkan konvoi tersebut cuba mengelakkan kapal tentera Israel sebaliknya kapal Israel terus menghampiri mereka dan menembak. 480 orang ini ditahan di penjara Gaza dan 48 yang lain dilepaskan.

Takziah di atas kematian pejuang kita di sana . Sungguh kita semua akan mati. Beruntunglah mereka yang berjuang dan mati syahid di jalannya.

Di sini disenaraikan 19 orang yang terkorban di dalam kejadian tersebut.

Noorazman Mohd Samsuddin, Ketua Delegasi Malaysia (pensyarah UIA)

Dr Mohd Arba Ai Shawal (doktor perubatan)

Dr Syed Muhamad Haleem Syed Hassan (doktor perubatan)

Dr Selamat Aliman, peniaga

Jamaluddin Elias (Klang)

Al Hilmi Husain Suhaimi (ustaz)

Mohd Nizam Mohamad Awang (jurutera)

Abd Halim Mohd Redzuan (pegawai Syabas)

Ustaz Hasanuddin Aqsi Assarip ( petugas NGO sepenuh masa)

Ashwad Ismail (wartawan)

Shamsul Kamal Latip (jurukamera Astro Awani )Dipetik daripada : Dewan Muslimat Pas Negeri Kelantan

Rujukan :
http://www.presstv. ir/llnw/
http://www.huffingt onpost.com/ 2010/05/31/ mavi-marmara- video-israel- news-gaza- flotilla_ n_595250. html

No comments: